Bioenergoterapie

Definiţie:

Bioenergoterapia şi inforenergetica sunt ştiinţe de graniţă care accesează energia universală în scopuri benefice.
Cu ajutorul acestor ştiinţe, se poate accesa şi măsura biocâmpul uman şi nu numai.
Începând de la căutarea unei surse de apă, până la determinarea anomaliilor unei entităţi (fie ea umană sau animală), până la echilibrarea şi vindecarea entităţii. Aceste ştiinţe au acces informaţional în toate domeniile, de la armonizarea unui spaţiu până la armonizarea dintre 2 fiinţe sau colectivităţi.
Prin armonizare înţelegem înlăturarea cauzelor care au produs o perturbare, la conştientizarea greşelilor, la înlăturarea lor şi revenirea la starea iniţială de armonie.
Iniţiaţii vechilor civilizaţii au descoperit că în jurul tuturor fiinţelor vii există mai multe straturi formate din particule minuscule care se află într-o relaţie vibratorie continuă.
Totalitatea acestor straturi împreună cu centrii energetici formează un totunitar denumit biocâmp energetic (aură).
Fiinţa umană are o alcătuire complexă formată din corpul fizic şi corpuri energetice subtile.
O diagnosticare completă presupune luarea în considerare a corpului ca un întreg, măsurătorile inforenergetice oferă date deosebit de complexe privind starea de sanătate actuală, antecedente, predispozițiile la îmbolnăviri, cauzele îmbolnăvirii.
Aceste tratamente, aceste tehnici, sunt compatibile cu masajul, reflexoterapia, apifitoterapia.

Un bioenergetician trebuie să ştie să interpreteze datele în ansamblu pentru a găsi soluţia optimă de tratament. Prin acest tip de diagnosticare se mai pot vedea trăsăturile de caracter şi cauzele de natură emoţională care au dus la starea de boală. Exemplu: o persoană avară este predispusă la boli intestinale (hemoroizi), o persoană foarte orgolioasă poate face o gastrită, o persoană invidioasă poate avea afecţiuni ale bilei sau ficatului.

Beneficii

Această metodă nu stresează pacientul deoarece el nu trebuie să se dezbrace, nu este atins cu diferite obiecte, stă într-o poziţie comodă, toate tehnicile executându-se cu mâinile sau instrumente de măsură la o distaţă de 15-30 de cm .

Cheltuielile de diagnosticare şi tratament sunt mici în comparaţie cu alte metode. Se pot preveni boli în stare incipientă care nu sunt depistate în această fază decât cu aparatură foarte sofisticată.
Se pot trata boli atât în funcţie de starea fizică şi psihică cat şi ale tuturor sistemelor şi aparatelor corpului uman, chiar şi în locuri în care bisturiul nu are cm să ajungă. În plus prin discuţii pacientul conştientizează cauzele bolilor şi îşi reglează relaţiile cu familia, prietenii etc.
Se mai pot regla energiile şi vibraţiile negative din mediul în care trăieşte persoana înlăturându-se anomaliile energetice.
Prin aceste metode se mai pot trata animale, plante, se pot încărca cristale cu energii benefice, tratamentul şi diagnosticarea implică confidenţialitate şi individualitate.