Reiki

Definiţie

Reiki este o metodă japoneză (cu originile în budismul tibetan) de purificare şi echilibrare a energiilor corpului uman.

Cuvântul japonez Reiki se traduce prin energie (ki) universală (rei).

Este o metodă naturală de vindecare bazată pe direcţionarea energiei Reiki prin plasarea mâinilor in anumite poziţii pe corpul pacientului.

Reiki este un fenomen energetic ce nu contravine legilor tării, mai mult este recunoscut şi se practică la nivel mondial.

Vindecarea prin Reiki determină eliminarea completă a cauzelor profunde care au favorizat apariţia bolilor. Are loc o transformare importantă nu doar în propriul sanctuar intern al existenţei noastre, ci în toate relaţiile ce ne sunt ataşate în viaţă.

Prezentare

Reiki promovează conceptele sănătăţii perfecte, care poate fi atinsă de orice fiinţă umană cu voinţă şi prin respectarea anumitor principii ferme.

Practicanţii Reiki sunt simple canale de transmitere a energiei universale prin mâini, prin propriul corp sau către corpul celor pe care îl tratează.

Deosebit de importantă este cunoaşterea sistemului de norme care subsumează conceptul de Reiki, pentru ca terapia sa poată fi aplicată cu creativitate şi pentru a se obţine maximum de rezultate. Legile Reiki sunt valabile pentru toate gradele şi pentru toate aplicaţiile, începând cu poziţiile mâinilor (Reiki, gradul I), până la iniţierea maeştrilor Reiki, trecând prin tratamentul mental (gradul II); regulile funcţionează chiar şi atunci când practicantul doreşte să combine Reiki cu alte metode, cum ar fi vindecarea cu ajutorul pietrelor preţioase sau aromaterapiei.

Înainte de a putea transmite această energie, un practicant Reiki trebuie să primească „acordajul” de la un maestru consacrat prin intermediul anumitor simboluri străvechi care se transmit de la maestru la maestru. Odată ce canalul curativ este deblocat, el rămâne activ tot restul vieţii, şi poate fi utilizat în mod voluntar.

Fiecare şedinţă durează aproximativ o oră.

Pacientul stă culcat, îmbrăcat, iar terapeutul îşi va poziţiona mâinile pe anumite zone precise ale corpului păstrând fiecare poziţie 5 aproximativ 5 minute.

Efectul general este acela al echilibrării centrilor energetici ai corpului (chakrele), pacientul se va simţi destins, relaxat după acest tratament, sau după caz, tonifiat.

Reiki se poate aplica şi acţionând de la distanţă, faţă de pacient atâta timp cât pacientul şi terapeutul hotărăsc de comun acord data şi ora efectuării tratamentului energetic.

Prin Reiki se pot trata anumite maladii legate de stres, cefalee, insomnii, anxietate, anumite tulburări de ordin afectiv, depresii, dureri. Practic, prin Reiki se poate trata orice fel de maladie fizică, psihică sau emoţională.

Istoric

Reiki a fost la început doar o formă embrionară de medicină, dar ulterior a cunoscut o dezvoltare mai mult decât spectaculoasă, în special în Europa de Vest şi America.

La început toţi erau grupaţi în jurul lui Mikao Usui, care a redescoperit această formă străveche de tratament şi a devenit primul mare maestru.

Succesorul său, Chijiro Hayashi, a reaprins flacăra interesul în jurul clinicilor sale în care se efectuau numeroase tratamente Reiki.

La începutul anilor ’80 nu exista în afara Japoniei decât un singur maestru Reiki. Astăzi, numai în Germania sunt peste 1000 de maeştrii.

Reiki se bazează pe însuşirea unei forme de energie universală care este destul de greu de atins, dar nu imposibil, iar rezultatele vor fi întotdeauna pe măsura eforturilor practicantului.

Ce vă oferim?

În cadrul centrului Biomag Plus puteți beneficia de tratamente prin tehnicile Reiki Usui, Karuna Reiki, Gendai Reiki, Atlantis, Komio sau dacă doriți vă puteți iniția în acestea pentru armonizarea întregului corp și pentru a vă putea auto-vindeca sau vindeca pe alții (detalii aici)